Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008

Καινούρια χρονιά. Καινούρια νοοτροπία;

Οι γιορτές πέρασαν, τα ξενύχτια, τα τραπέζια ελαττώνονται και επιστρέφουμε σιγά σιγά στις δουλειές μας.

Δυστυχώς, αν και αυτές τις μέρες, οι ευχές περίσσεψαν, κάποια πράγματα δεν φαίνονται να αλλάζουν!

Και η αναφορά γίνεται για το μεγάλο θέμα των ημερών, τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης και τις παροχές τους.

Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι, για ένα ασφαλισμένο στο ΙΚΑ, ηλικίας 30 ετών, με 10 χρόνια ασφάλισης, προβλέπεται σύνταξη αναπηρίας περίπου 350 – 500 €!

Πόσο εύκολο είναι να συντηρήσεις τον εαυτό σου, στην ηλικία των 30, με τα ποσά αυτά; Και ακόμα χειρότερα, αν σκεφτούμε ότι στην ηλικία αυτή, σε μεγάλο ποσοστό, όλοι έχουμε ένα ή δύο παιδιά, τότε ας μην τα σκεφτόμαστε καλύτερα.

Δε χρειάζεται να αποδείξουμε τίποτα παραπάνω. Τα κενά που υπάρχουν στην κοινωνική ασφάλιση είναι οφθαλμοφανή και τα γνωρίζουμε όλοι. Η λύση είναι μονόδρομος. Και οδηγεί στην ιδιωτική ασφάλιση.

Βέβαια, οι περισσότεροι θα σκεφτόμαστε ήδη, ότι το εισόδημά μας, είναι ήδη περιορισμένο και ένα ακόμα έξοδο, είναι δύσκολο να το παλέψουμε.

Ας σκεφτούμε όμως, πως θα επιλέξουμε εμείς τις καλύψεις που θέλουμε για τον εαυτό μας και την οικογένειά μας και όχι κάποιος άλλος, όπως με τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης, (πληρώνοντας εισφορές, διανέμονται παροχές).

Φυσικά, επειδή δεν έχουμε την πρόληψη στο αίμα μας, πιστεύουμε ότι, όταν κάτι δεν έχει συμβεί σε εμάς και το συναντάμε σε άλλους, (εργατικό ατύχημα, τροχαίο κλπ.), δεν είναι κάτι που μας αφορά και δεν πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

Ισχύει όμως πραγματικά κάτι τέτοιο; Ή μήπως προσπαθούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας; Δεν αρκεί πλέον, να συμφωνούμε στα λόγια.

Η χρονιά άλλαξε, ας αλλάξουμε και νοοτροπία! Ας αρχίσουμε να φροντίζουμε για το μέλλον μας, με την εξασφάλιση της οικογένειας μας.

Καλή Χρονιά σε όλους, με υγεία κι ευτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: